Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 iulie 2012

Dovlecei umpluti























Dovlecei umpluti

Ingrediente:

Umplutura I

4 dovlecei
50 gr couscous
150 gr piept de pui
1 ardei verde
3-4 catei usturoi
1 ceapa zdravana
2 rosii
marar
ulei masline
2 lingurite pasta de tomate
sare, piper, curry, boia etc
lapte acru
supa de pasare

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se curata si se scobesc pastrand miezul. Ceapa tocata marunt se caleste cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului apoi se adauga ardeiul tocat, pieptul taiat cubulete si miezul de dovleac bagat la robot. Punem condimente si la sfarsit adaugam rosiile taiate cuburi, mararul si couscousul facut pe jumatate. Dovleceii se sareaza pe dinauntru si apoi se umplu cu compozitia rezultata. Dovleceii  se aseaza in tava, se acopera trei sferturi cu supa calda si se acopera cu folie de aluminiu. Dupa vreo 15-20 de minute se indeparteaza folia, se adauga pasta de rosii, marar si se potriveste de sare. Se mai lasa la cuptor sa se rumeneasca deasupra si sa mai scada.

Umplutura II

500 gr vita macinata
5 dovlecei
marar
1/2 morcov fin ras
50 gr couscous
1 catel usturoi
2 cepe tocate
2 linguri pasta de rosii
condimente: 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, sare
supa de gaina

Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, se adauga morcovul apoi carnea, condimentele, pasta de rosii, mararul si la urma couccoucul oparit ca la umplutura 1. Se potriveste umplutura de sare si se umplu dovleceii. Se pregatesc ca mai sus si se servesc cu sana sau lapte batut si marar proaspat.

Niciun comentariu: