Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 iulie 2012

Pandispan cu fructe
















500 gr visine, caise, capsuni sau fructe de padure
8 oua
16 linguri de zahar
16 linguri de faina
1/2 ceasca ulei (10 linguri mari)
coaja de lamaie si portocale
2 plicuri zahar vanilat
esente

Bati galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul treptat. Albusurile batute spuma se adauga la galbenusuri impreuna cu esentele, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt nestins. Aluatul se varsa intr-o tava tapetata, fructele curatate de samburi se tavalesc putin prin faina sau se presara deasupra lor zahar vanilat pentru a nu se lasa fructele la fund. Se da la cuptor pentru 20-25 minute.

A doua varianta de PANDISPAN CU VISINE, cea mai buna reteta

1 cana de zahar, 4 oua mari, 4 lg ulei, 1 cana faina, 5 lg apa, 1/2 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, zeama de lamaie, razatura de portocale si lamaie, esenta de rom si vanilie, 300-350 gr visine fara samburi.

Am procedat la fel ca mai sus, am asezat 1/2 din aluat, visinele putin tavalite prin faina si apoi restul de aluat deasupra si nivelam sa acoperim toate visinele. Se pot pune visinele direct deasupra aluatului dar s-ar putea  sa nu creasca suficient sa le acopere. Se da la foc mic timp de 30-40 minute maxim. Nu se deschide cuptorul 30 de minute si cand s-a rumenit deasupra facem testul cu scobitoarea. Daca e gata o scoatem in bucatarie fara sa stea in curent ca sa nu se lase prajitura. Cand s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar pudra. Eu am facut-o in tava de la cuptor si a iesit potrivita, nu foarte inalta

Niciun comentariu: