Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 aprilie 2013

Macrou la cuptor, diverse modalitati de gatit










Macroul la cuptor se face in maxim 20 de minute atat intreg cat si bucati taiate, nu trebuie sa iasa foarte uscat.

Macrou la cuptor

Varianta I facuta :

o reteta foarte usoara si gustoasa

4 bucati de peste
2-3 capatani de usturoi
1 lamaie
ulei de masline
1 cana de vin alb sec
patrunjel
sare, piper, boia, curry, cimbru, rozmarin
1 foaie de dafin
sos de soia

Curatam pestii, ii spalam si-i stergem cu un prosop curat. Partea negra si amaruie din interior se indeparteaza cu autorul servetelelor uscate. Ii crestam si-i condimentam pe ambele parti, introducem felii de lamaie si usturoi in crestaturi si-l ungem cu usturoi pisat. Punem peste peste putin sos de soia, ulei de masline si turnam cana de vin in tava. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor 20 de minute. Scoatem folia, punem patrunjel tocat si mai lasam 5-10 min. Se mai poate face in acelasi mod fara vin asezand pestele cu lamaie si condimente intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei de masline.

Varianta II facuta :

chiar mai bun, se face repede si exact cat trebuie

Pestele se taie rondele nu foarte subtiri, se condimenteaza cu vegeta, curry, boia dulce, curcuma, se ung cu ulei de masline, se pun pe hartie de copt, se strange hartia bine si se da aproximativ 20 minute la 150 de grade, servim cu salata verde sau salata de varza cu marar.

Varianta III facuta :

Macrou cu legume trase la tigaie portii pt 2 ps

Macroul intreg (2 buc)  se curata bine si se condimenteaza pe interior si exterior. Se unge pestele sau folia de aluminiu cu ulei de masline ca sa nu se lipeasca. Asezam pestele si punem 2-3 felii de lamaie. Strangem bine folia si dam la cuptorul incalzit pentru 10 minute. Intoarcem pestele si mai lasam 10 minute. 1 kg de amestec mexican congelat se pune intr-o tigaie mare in care am incalzit putin ulei de masline si unt. Amestecam mereu pana devin usor crocante. Se fac la foc mai rapid. Adaugam condimente, curry, boia, sare, etc. Le-am facut si fara condimente sa se simta gustul legumelor, au fost la fel de bune.Trebuie sa fie usor al dente nu fierte de tot. Ca sa fiti siguri ca nu se lipeste deloc mai lasati cateva minute dupa ce le scoateti din cuptor apoi le desfaceti.



Varianta IV facuta :

Pestele se curata de intestine si cu ajutorul unui servetel sau a unei lingurite curatam toata partea aceea neagra care este amara. Daca nu se inlatura suficient il mai putem curata si dupa ce este gata. Se pune pestele intreg pe foaie de copt, se condimenteaza si se inpatureste foarte bine sa fie cat mai inchis ermetic. Eu am pus niste lamaie si ceapa rosie juliene. Dam la cuptor pentru 20 de minute. Servim cu mamaliguta si mujdei de usturoi.





Un comentariu:

Corina Tataru spunea...

ARATĂ GROZAV. Felicitări