Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 august 2013

Mamaliga ca la tara


malai
telemea veche de oaie
branza de burduf
oua de tara
sana sau lapte batut
cascaval
unt
slanina afumata

Pregatim inainte branza, o dam prin razatoarea mare sau o sfaramam. Facem o mamaliga mai moale dupa care ungem un vas cu unt. Asezam un rand de mamaliga si punem deasupra branza, lapte batut si slanina. Asezam alt rand de mamaliga, facem niste cuiburi unde punem ouale, deasupra branza, slanina si cubulete de unt pe care le ascundem in mamaliga. Punem iar branza si sana deasupra dupa care dam la cuptor 30-40 de minute sa se rumeneasca deasupra. Nu trebuie lasata foarte mult iar cand e gata o scoatem din cuptor sa nu se intareasca. O alta varianta ar fi sa facem un amestec din sana si branza pe care s-o amestecam cu mamaliga dupa care s-o punem in tava. Alegeti o tava mai mare sa nu dea pe dinafara.

Reteta proprie. Ce poate fi mai minunat decat o mamaliga bogata in de toate, mereu gasesc cate ceva uitat prin frigider care isi face drum in mijlocul malaiului

Niciun comentariu: