Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 ianuarie 2014

Pui cu ardei gras











2 pulpe de pui orasenesc
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 morcov
1/2 telina
1/2 pastarnac
patrunjel verde
oregano
cimbru
bulion
cateva boabe coriandru
piepr boabe
ienupar
1 lgt curry
1/2 lgt curcuma
1 catel usturoi
vegeta
boia dulce

Calim ardeiul taiat cubulete, adaugam usturoiul zdrobit, ceapa taiata solzisori, morcovul si albitura taiate bastonase. Calim in contiunare si carnea, punem condimente si adaugam apa cat sa le acopere cu doua degete. Spre sfarsit adaugi bulionul, potrivesti de sare si dai la cuptor. Lasam sa scada, punem oregano, patrunjel, cimbru si inchidem focul.

garnitura:

1 cana de orez
1 ceapa alba mica
1 ceapa rosie mica
1 morcov
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
unt
ulei de masline
supa de pui
1/2 lgt curry
1/2 lgt tumeric
1 praf de sumac
piper boabe
boia dulce

Calim ardeiul taiat cubulete in putin unt si ulei de masline, adaugam ceapa tocata, morcovul, orezul, condimentele si stingem cu supa calda. Adaugam sare, amestecam si punem capacul. Miscam cratita din cand in cand pentru a nu mesteca cu lingura sa strivim bobul de orez. Adaugam supa de cate ori este nevoie si cand a fiert orezul adaugam patrunjel. 

Niciun comentariu: