Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 noiembrie 2014

Prajitura cu morcovi si stafide

























O prajitura minunata ca textura, moale si pufoasa iar culoarea este atragatoare

Reteta de deyutzy, bucataras

2 oua
4 lg zahar tos
3 lg zahar pudra vanilat
60 gr unt pe care il vom topi
3 lg ulei
200 gr morcovi rasi prin razatoarea mica
1 plic pf de copt
160 gr faina
1/2 lgt scortisoara
2 maini de stafide hidratate in vanilie si rom
se poate folosi ghimbir proaspat sau macinat merge de minune in conbinatie cu morcovii

Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit apoi uleiul, morcovii si stafidele pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara. Se pune faina in reprize si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se incorporeaza cu totul. Dam la cuptor la 180 de grade pt 30-40 minute.





Reteta de diva in bucatarie

INGREDIENTE:
3 oua
250 g faina
50 g nuci macinate
6 nuci tocate grosolan – bucati mai mari
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
1/4 lingurita praf scortisoara
coaja rasa de la 1/2 portocala
250 g mocov ras
150 ml ulei
2 linguri suc portocala
1 varf cutit sare
1 plic praf de copt
Pentru glazura:
60 g ciocolata cu lapte
1 lingura suc de portocale
1 lingurita unt
Mixam albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul dupa altul, amestecand usor cu un tel, apoi incorporam pe rand uleiul, faina cernuta si amestecata cu un praf de sare Stingem praful de copt cu suc de portocale, turnam peste compozitie, adaugam nucile macinate si cele tocate, apoi scortisoara si amestecam usor.Ultimul ingredient pus in compozitie il reprezinta morcovii tocati foarte fin la robot sau rasi prin razatoarea cea mai mica.Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.Topim ciocolata impreuna cu o lingura suc portocale in cuptroul cu microunde pentru 30 secunde. Amestecam imediat cu untul si turnam peste chec. Lasam sa seraceasca complet, apoi putem felia checul si servim
  • Pentru blat:

  • oua
  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g morcov ras
  • 170 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 100 g stafide inmuiate in 3 linguri de lapte si rom
  • coaja rasa de la 1 portocala

Incalzim cuptorul la 180°C. Apoi incepem sa preparam tortul mixand ouale cu zaharul pana devin cremoase.Adaugam uleiul si faina pe care am amestecat-o in prealabil cu restul ingredientelor solide (scortisoara, praf de copt, bicarbonat,sare). Amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.Acum putem integra morcovul, coaja de portocala si stafidele. Amestecam pana cand morcovul si stafidele sunt distribuite uniform in toata compozitia.Turnam aluatul moale intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Coacem blatul 40 de minute, apoi il scoatem si il lasam se raceasca primele 5 minute in forma, apoi il scoatem si il punem pe un grilaj metalic

Niciun comentariu: