Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 noiembrie 2014

Pulpe superioare cu cartofi la cuptor











Varianta I :

Pulpe superioare, curry, cimbru, boia, sare, condimente pentru pui

Se aseaza pulpele in tava, punem condimente, ulei de masline si apa. Dam la cuptor sa se rumeneasca. Servim cu piure de cartofi facut din unt, smantana lichida si nucsoara.

Varianta II :

Pulpe superioare 6 buc, vreun kg de cartofi, ardei gras rosu si verde, ciuperci, morcovi, sare, piper, boia, cimbru, turmeric, curry, ulei de masline

Asezam pulpele in tava si legumele taiate potrivit. Ciupercile daca sunt mici se lasa intregi iar morcovii se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mari si cartofii felii. Punem mirodenii macinate peste ele, ulei de masline si apa. Cu ajutorul unei furculite aranjam legumele si scufundam cartofii sa nu ramana fara apa ca se usuca. Dam la cuptorul incalzit pentru vreo 30 de minute la 180°. Scoatem tava, intoarcem pulpele si cartofii si mai dam vreo juma de ora-40 min timp in care punem din sosul format peste pulpe sa nu se usuce deasupra. Gustam de sare si e gata, servim cu salata. Se face doar cu carnita sau daca punem si legume folosim ardei, ciuperci, cartofi si morcovi. Eu am pus o ceapa mica si usturoi dar i-a cam stricat gustul

Niciun comentariu: