Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 aprilie 2015

Oua posate

Oua posate var III în folie alimentara bune








Oua posate var I in forme de silicon super











































Oua posate var II la microunde super



















Oua posate var I in forme de silicon super :

Se pune o picatura ulei de masline in fiecare forma de silicon si se ung cu ajutorul unei pensule atat pe fund cat si pe margine pana la jumatate. Se sparge cate un ou in fiecare forma, se presara oregano si sare. Punem pe foc o cratita incapatoare umpluta pe jumatate cu apa. Cand incepe sa fiarba apa dam focul la minim si asezam pe rand cuiburile cu ou in asa fel incat sa aibe loc si sa nu se rastoarne sa intre apa in barcute. Punem capac deasupra dar din acela cu orificiu ca altfel da in clocot. Lasam 8-10 minute nu mai mult caci ouale trebuie sa iasa moi. Le scoatem cu ajutorul unei linguri, le asezam pe felii de paine prajita, punem ce condimente dorim sau radem branza. Oul trebuie sa fie moale, cand il taiem sa iasa galbenusul. Eu le-am lasat vreo 8-10 minute, se vede la galbenus cand s-a inchegat putin, nu trebuie sa fie facut de tot. 

Oua posate var II la microunde super :

-Intr-o cana punem apa fiarta pana la jumatate, putin otet, sare, spargem oul in apa, asezam o farfurie intoarsa peste cana si dam 45-60 secunde la microunde. Punem peste ou cat e fierbinte sare, piper, branza rasa si paprika. Eu am lasat 45 secunde si a iesit moale asa cum imi place.

-Ungem formele din silicon cu ulei, punem oul, sare si piper. Asezam formele intr-un vas, adaugam apa si dam la microunde maxim 2 min, la 2 min si jumatate s-a facut galbenusul. Cand sunt gata le si scoatem din forme.

Oua posate var III în folie alimentara bune :

Se inpatureste in doua o folie alimentara mai mare, se unge cu ulei de masline, se pune in gura unei cani mai mari si se sparge cate un ou. Punem putina sare si piper dupa care legam bine folia. Se pune fiecare cuib astfel pregatit in apa clocotita de pe foc sa fiarba pentru 2-3 minute pana se coaguleaza albusul. Servim ouale calde cu paine prajita.

Oua posate var IV bune :

Pt oua posate avem nevoie de oua ft proaspete. Se pune oul intr-un vas cu apa mai adanc. Daca oul sta pe o parte e ft proaspat, daca se ridica in vf e bun dar nu pt oua posate, are peste 2 saptamani, daca se ridica la suprafata e vechi si se arunca. Punem apa cu putina sare si 1 lg otet într-o oală potrivita. Aducem la fierbere dupa care amestecam cu telul sa facem un vârtej în mijloc. Imediat se trage oala de pe ochi, si se toarnă usor in centru oul care a fost spart și pus intr-o cana. Se pune iar pe foc si se lasa vreo doua-trei minute pana se face albusul. Il scoatem cu o paleta si presaram sare și piper. Pt un aspect deosebit se pune oul în strecuratoare și albusul care s-a scurs nu se folosește, va iesi un ou frumos și uniform. Taiem o chifla cu susan pe mijloc și ungem cu unt. Le prajim putin in tigaie, servim oul deasupra unei jumatati și cu capacul ei lângă.

Pentru oua fierte : https://wwwsimona-susu.blogspot.com/2018/03/oua-moi.html?m=1





Niciun comentariu: