Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 aprilie 2015

Oua posate sau dietetice

Oua dietetice















Oua în folie alimentara

Se inpatureste in doua o folie alimentara mai mare, se unge cu ulei de masline, se pune in gura unei cani mai mari si se sparge cate un ou. Punem putina sare si piper dupa care legam bine folia. Se pune fiecare cuib astfel pregatit in apa clocotita de pe foc sa fiarba pentru 2-3 minute pana se coaguleaza albusul. Servim ouale calde cu paine prajita.

Oua posate

Pt oua posate avem nevoie de oua ft proaspete. Se pune oul intr-un vas cu apa mai adanc. Daca oul sta pe o parte e ft proaspat, daca se ridica in vf e bun dar nu pt oua posate, are peste 2 saptamani, daca se rifica la suprafata e vechi si se arunca. Punem apa cu putina sare si 1 lg otet într-o oală potrivita. Aducem la fierbere dupa care amestecam cu telul sa facem un vârtej în mijloc. Imediat se trage oala de pe ochi, si se toarnă usor in centru oul care a fost spart și pus intr-o cana. Se pune iar pe foc si se lasa vreo doua-trei minute pana se face albusul. Il scoatem cu o paleta si presaram sare și piper. Pt un aspect deosebit se pune oul în strecuratoare și albusul care s-a scurs nu se folosește, va iesi un ou frumos și uniform. Taiem o chifla cu susan pe mijloc și ungem cu unt. Le prajim putin in tigaie, servim oul deasupra unei jumatati și cu capacul ei lângă. 



Niciun comentariu: