Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 august 2016

Mancarica picanta cu spata de porc







Rezultat exceptional, un sos gros cu un gust deosebit

800 gr spata de porc
1 kg cartofi
1 ardei iute
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
Usturoi
1 morcov
Putina albitura
1 ardei capia rosu și unu verde
1/2 kg rosii tocate
Marar, patrunjel, frunze de telina
Pasta de rosii
Condimente : boia dulce, foi de dafin, cimbru, ienibahar, piper, curry, curcuma

Carnea taiata cubulete se amesteca cu 1 lgt boia, cimbru, piper, curry, coriandru, alte cindimente preferate si putin ulei sa se lege. Lasam de seara la frigider sa prinda gust. A doua zi calim usturoiul zdrobit impreuna cu ardeiul iute feliat. Adaugam pe rand : ceapa tocata, radacinoasele rase fin, carnea taiata cubulete si calim bine după fiecare ingredient adăugat.  Urmeaza ardeiul capia blenduit, calim putin si apoi adaugam cartofii cubulete si apa cat să-i acopere. Punem capac și lasam sa fiarba. Spumam dacă este nevoie. Cand au fiert cartofii și carnea punem rosiile, pasta concentrata si o parte din verdeata. Potrivim de sare si la sfarsit presaram restul de verdeata si usturoi macinat. Mai lasam 2 minute și inchidem focul.

Niciun comentariu: