1 pulpa de curcan
1 aripa de curcan
3 cepe
2 morcovi
250 gr ciuperci
1 capatana de usturoi
2 rosii coapte
1 ardei gras verde
2 capia rosii
1 dovlecel
1 vanata
1 l vin rosu sec
Ulei de masline
1 ardei iute daca va place picant
Taiem dovlecelul, vanata si morcovul cuburi mari. Restul legumelor se lasa intregi iar usturoiul cu tot cu mantie. Punem vegeta si ulei de masline si le amestecam cu mana. Asezam in oala cateva legume apoi carnea si restul legumelor printre si deasupra. Turnam vinul si acoperim oala. Dam la cuptor la 200°. Dupa vreo ora scoatem oala, gustam zeama si potrivim de sare. Intoarcem putin legumele si punem din sos peste ele sa nu se arda deasupra. Mai dam la cuptor sa scada din zeama si cand e gata servim cu piure si sos de vin. Eu am tinut-o vreo 2 ore si-un pic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu