500 gr galbiori
2 capatani de usturoi
Ulei de masline
Unt
Mamaliga din lapte
Ciupercile se spala cu grija pentru a li se indeparta pamantul dar nu se tin la inmuiat in apa. Se pun la scurs pe un prosop de hartie. Incalzim uleiul de masline si calim cativa catei de usturoi zdrobiti. Adaugam ciupercile si le calim bine pana isi lasa toata zeama. Punem unt si capac dupa care lasam la inabusit vreo 7 minute pana se evapora apa si devin al dente. Adaugam sare si piper. Putem servi asa sau cu putin patrunjel deasupra. Eu mai adaug usturoi proaspat macinat cand e tocanita gata si acopar pentru a se pastra aromele. Pentru mamaliga punem la incalzit putin lapte cu sare si turnam in ploaie malai. Amestecam in continuu si adaugam lapte treptat pana se fierbe malaiul si mamaliga ajunge la consistenta dorita, mai tare sau mai moale. Cand este gata punem si unt pentru un plus de savoare si omogenizam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu