O minunatie, atat pot spune, puteti alege sa nu folositi neaparat apa scursa de la fructele decongelate
Portii pentru 4 persoane :
800 gr fructe de mare congelate
150 gr tagliatelle barilla
200 ml vin alb sec (sau fiertura de la paste)
2 l de apa pt fiert pastele
2 lgt sare pt fiertul pastelor
1 cutie cirio de rosii tocate
3 lg pasta concentrata de rosii
1 ceapa mare alba
1 ceapa mare rosie
1 ceapa mare rosie
1 fir ceapa verde daca aveti
5-6 catei de usturoi
Ulei de masline
Busuioc proaspat sau uscat
Oregano proaspat sau uscat
Sare, piper
1 lgt curry
1/3 lgt curcuma
50 gr paste sunt suficiente pentru o persoana.
Fructele de mare se lasa in sita la decongelat. Apa scursa de la ele se pune in apa pt fiert a pastelor ca sa-si ia gust si mai punem oregano, cozi de patrunjel si busuic. Punem 2 lgt de sare cand fierbe apa si apoi punem pastele. Amestecam in ele si cand sunt fierte aldente oprim focul si le tinem acoperite. Calim usturoiul zdrobit, punem ceapa tocata si apoi vinul. Cand s-a evaporat vinul adaugam rosiile si o parte din verdeturi, eu n-am avut vin deci am trecut peste aceasta etapa, dupa ce s-a calit ceapa am pus rosiile. Adaugam busuioc, pasta de rosii, oregano si treptat cate un polonic din apa de la fiertul pastelor. Lasam vreo 10 min sa scada si sa se lege sosul dupa care punem fructele de mare. Mai trebuiesc lasate vreo 20 min. Potrivim de sare si punem pastele scurse de apa. Le mai tinem putin pe foc sa se intrepatrunda aromele timp in care amestecam in ele. Cand sunt gata punem restul de patrunjel si busuioc, inchidem focul si acoperim pt 5 minute. Servim la un pahar de vin alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu