Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 octombrie 2018

Stiuca si biban la gratar













Minunat, daca n-ar face fum numai asa as gati pestele

Varianta I grozav

Dorada, biban, stiuca, pastrav, sea bass, red snapper
Salata verde asortata
Rosii felii
Patrunjel
Ceapa verde
Otet balsamic pt salata
Lamaie
Ulei de masline
Sare si piper

Pestele se curata si se sterge cu prosoape de hartie, nu se spala. Se da cu sare si putin piper pe toate partile apoi se da cu ulei de masline (uleiul nu este obligatoriu) Se lasa 30 min. Prefer sa nu pun alte condimente pentru a simti gustul pestelui. Punem in burta pestelui felii de lamaie si crenguta de cimbru. Incingem gratarul si l presaram cu sare ca sa nu se lipeasca pestele. Punem pestele intreg pentru vreo 7-10 min pe fiecare parte. Servim cu salata verde facuta cu otet balsamic sau lamaie. Pestele intreg se face mai bine dar merge si file. Eu nu prea crestez pestele, vreau sa iasa potrivit adica putin facut dar nu uscat. Am incercat sa il fac pe hartie de copt dar nu merge, tot direct pe gratar trebuie pus. Merge foarte bine cu cartofi prajiti si lipie. Ardei vinete ceapa dovlecei ust se taie si se amest cu sare pip se amest si se lasa un pic. Se pun pe tepuse si se fac la gratar. Sos tzatziki: castravete fara coaja se rade prin raz mare se da cu sare se amest. Se pune in sita si se apasa sa iasa apa. Se am cu 3-4 lg iaurt gras marar sare pip ulei de masline usuroi macinat si seama de lemon.
















Varianta II la fel de grozav 

Sare
Piper
Usturoi
Busuioc
Vegeta

Am facut biban de mare. Taiem pestele pe burta, il curatam de intestine si urechi, il stergem bine de sange si l dam cu sare pe ambele parti si n burta, nu l curat de solzi pt ca se face super pe gratar si nu mananc pielita. Punem in burta pestelui o ramurica de busuioc si un catel de usturoi zdrobit. Nu-l dam cu ulei. Lasam 30 min, incingem gratarul electric, mai stergem pestele cu hartie si l punem pe gratar. Lasam 10 min pe fiec parte dar in timpul asta il intoarcem de cateva ori. Pestele asta nu a fost crestat, daca vrem sa l tinem mai putin il crestam putin sau il punem impachetat in folie de aluminiu, datorita aburului se face mai bine. Mie nu mi place prea facut. Servim cu lamaie si salata de varza
  

Niciun comentariu: