Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 octombrie 2018

Dorada si biban la cuptor



























































Grozaaaav de bun, numai asa l-as manca

Stiuca, biban, dorada, pastrav
Sare, piper
Lamaie
Ulei de masline
Busuioc proaspat sau uscat
Cimbru proaspat sau uscat
Cativa catei de usturoi daca vreti
Salata din : salata verde sau asortata si ceapa verde, castraveti, patrunjel si otet balsamic

Scoatem maruntaiele si urechile si stergem bine peste tot cu hartie de bucatarie, pestele nu se spala pentru ca isi pierde din savoare, cel mult spalat doar in urechi dupa ce indepartati din interior. Inlaturam ci servet tot sangele si partea neagra amara. Saram si piperam peste tot inclusiv in burta si dam cu ulei de masline. Lasam neaparat pt 30 min sa si traga sarea. Pestele nu se cresteaza si se lasa intreg, se face mult mai bine. Daca doriti puteti sa nu l mai curatati de solzi, se va indeparta pielita cu totul. Punem in burta pestelui o felie de lamaie, usturoi zdrobit, feliat si cate o crengura de cimbru si busuioc. Punem pestele pe foaie de copt. Dam la cuptorul incins pt 15 maxim 20 min la 180 °. Daca pestele este mai mare de atat se mai lasa cateva minute. Dorada am pus-o 15 min la 200 ° si a iesit exact cum trebuie. Servim cu lamaie si salata asortata. Se poate face si invelit cu hartia de copt, impachetam folia de cateva ori ca sa rezulte un pachetel sau o papiota, strangem bine folia la margini de jur imprejur ca o margine dar in sus ca sa nu se scurga sosul rezultat si prindem agrafe de bucatarie. In abur se face mult mai bine. Dam la cuptorul incins pt max 15 min, scoatem si mai lasam 5 min nedesfacut. Servim apoi direct din hartie cu tot cu sosul rezultat. Dorada, pastravul si carasul sunt preferatii mei, bun este si bibanul iar stiuca este slaba dar si gustoasa.

Budureasca : Rosu Cabernet Sauvignon si Feteasca , nu Merlot, alb doar fume, Fort Silvan toate dar cel mai mult cel rose, Pelin Frizante de urlati alb dar rose si mai bun usor acidulat, Jp Chenet France toate, 

Niciun comentariu: