Portii pt 2 persoane
1 legatura de sparanghel
Ulei de masline
Lamaie
Usturoi
Sare, piper
Unt
Rosii cherry
Cascaval
Alte condimente
Taiem 2-3 cm din tulpina fibroasa sau curatam cu economicu coaja ca la morcovi pana se subtiaza putin. Se trece rapid sub un jet de apa rece pentru a se spala si se usuca bine intr-un prosop curat de bucatarie.
Incinge grilul, punem sare, piper si ulei de masline peste sparanghel, amestecam si lasam asa vreo 15 min timp in care mai amestecam in el. Dupa ce s-a odihnit bine il punem pe gratarul incins. Coacem pe toate partile pana obtinem urme de gratar. Nu trebuie gatit prea mult, la capat trebuie sa fie crocant. Putem servi cu zeama de lamaie sau fara.
Varianta II : la cuptor
Punem intr-o tava sparanghelul impreuna cu coaja de lamaie taiata cu economicu. Punem sare, piper si ulei de masine peste sparanghel si amestecam. Lasam sa stea vreo 15 min dupa care dam 7-10 min la cuptorul incalzit la 200° timp in care amestecam mereu inbel. Il putem gati la fel de bine cu peste sau carne, cu usturoi, rosii cherii sau cascaval deasupra.
Varianta III : fiert si tras la tigaie de incercat
Cand fierbe apa punem sare si adaugam sparanghelul. Lasam la fiert 4-5 min la foc mare. Il scoatem cu o paleta, punem sare, piper, ulei de masline si zeama de la 1/2 lamaie si servim. Alta varianta ar fi dupa ce se fierbe, se scurge si se trage in tigaie cu unt, ulei de masline si usturoi presat, se pune apoi pe servetel la scurs, cat mai e cald punem peste el zeama de lamaie amestecata cu usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu