Foarte bun si gustos
Cardamon intreg2 batoane de scortisoara
1 lgt seminte de chimen
1 lgt boabe de mustar
7 cuisoare
1 lgt chimen pudra
2 lgt curry
2 lgt turmeric
1 lgt boia dulce
2 foi dafin
2 cepe rosii taiate julienne
2 maini caju crud
2 felii ardei iute fara seminte
3 felii ghimbir
4 catei usturoi
1 kg rosii (1 castron mare)
1 cescuta orez
1 l suc de rosii
Patrunjel verde tocat
Ulei de masline
Pisam chimenul si boabele de mustar. Rosiile se taie cubulete si se face o pasta in mojar din usturoi si ghimbir. Calim chimenul zdrobit, boabele de mustar, foile de dafin, cardamonul, betele de scortisoara, cuisoarele si ardeiul iute. Nu am avut cardamon si bete de scortisoara, am pus 1 vf cutit scortisoara pudra. Punem ceapa si lasam la calit. Urmeaza caju-ul si apoi pasta de ghimbir. Punem rosiile tocate si lasam sa fiarba putin si sa se lege un sos. Punem orezul care a fost spalat bine, tinut in apa la inmuiat si scurs inainte. De acum vom amesteca in continuu sa nu se prinda. Punem treptat din sucul de rosii pana fierbe orezul. Adaugam praful de chimen, curcuma, curry si boia. Din cauza faptului ca nu folosesc apa orezul si ceapa fierb mai greu in bulion. Daca doriti puteti adauga 1 cescuta de apa peste orez si rosii, lasati sa fiarba pe jumatate dupa care adaugati suc de rosii. Sau eventual putem fierbe orezul pe jumatate separat dupa care il adaugam la rosii. Foarte bun si acrisor cum imi place mie, asemanator cu mancarea noastra de orez cu rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu