Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 septembrie 2019

Shrimp saganaki de facut











Creveti mai mari cu codita tiger
Br feta rupta bucati mai mari
Busuioc proaspat tocat
Oregano proaspat sau uscat
Ulei de masline extravirgin
Ceapa alba tocata marunt
Usturoi zdrobit apoi tocat marunt
1 cutie rosii tocate cirio
Eventual si cateva lg de bulion concentrat
Putin zahar pt rosii 1 lg
1/2 ardei iute feliat
Paine
Orez

Crevetii proaspeti de culoare gri se gatesc pana devin roz, cei deja roz sunt preferti si nu necesita mult timp de gatire. Crevetii se dezgheata de seara la frigider. A doua zi se scurg si se usuca cu servet de bucatarie. Incalzim ulei de masline si calim crevetii bine uscati, se lasa putin (cei roz) cateva secunde pe fiecare parte pt ca vor merge la cuptor. Ii scoatem si in aceeasi tigaie mai punem ulei, chiar daca s-au lipit crevetii folosim aceeasi tigaie pentru mai multa savoare. Punem ceapa tocata la calit impreuna cu usturoiul. Punem ardeiul. Adaugam rosiile tocate peste ceapa si usturoi, putina sare nu multa ca e branza sarata, piper, oregano, busuioc, 1 lg zahar ca e acid, punem capac si lasam sa scada sosul si sa se lege vreo 6 min. Daca avem rosii proaspete le tocam si procedam la fel doar ca le lasam mai mult. Cand e gata sosul punem crevetii in sos si lasam 1 min sa se intrepatrunda. Asezam din sos cu creveti in forme de o ps care merge la cuptor, punem si bucati de feta printre creveti, oregano, busuioc, piper proaspat si acoperim cu capac. Dam la cuptor pentru 10-15 min la 200°. Paine unsa cu ulei de masline si oregano pusa pe gratar se serv cu mancarea sau orez. Putem servi si cu lamaie. Vezi sa nu pui nici prea multa branza


Niciun comentariu: