Minunate, curry si curcuma le da culoare si savoare
Portii pt 2 persoane100 gr paste barilla nr 5
200 gr fr de mare
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
Cativa catei de usturoi
1 capia
1 gogosar
Cateva felii de morcov
Cateva felii ardei iute
1 pahar vin alb
2 lg pasta de rosii
1 lgt curcuma
1 lgt curry
Ulei de masline
Oregano, patrunjel, busuioc proaspat
Punem la fiert 1 l de apa cu ceva mirodenii, oregano, coriandru, busuioc. Cand fierbe punem 1 lgt sare si pastele. Se fierb vreo 8-9 min al dente si cand sunt gata inchidem focul si acoperim. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa tocata si apoi ardeiul si morcovul. Punem fructele de mare si curry. Stingem cu vin. Eu am mai adaugat apa de la fiertul pastelor ca sa lege sosul. Punem bulionul si pastele scurse. Amestecam bine de jos in sus si mai lasam 3 minute. Acoperim pt 5 min. Sosul pentru paste e bine sa fie mai mult, pastele o sa absoarba foarte mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu