Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 iunie 2019

Pandispan cu fructe de padure





































































































Super grozava, cea mai buna reteta de pandispan pe care am incercat-o pana acum

6 oua de tara
200 gr zahar
200 gr faina
3-4 gr praf de copt
75 gr unt gras de 80%
30 gr apa (3 linguri)
300 gr fructe de padure congelate
1 plic zahar vanilat
1 lgt coaja de portocale
1 lgt coaja de lamaie


Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina si amestecam. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare batem albusurile spuma pe jumatate timp de 1 minut dupa care adaugam 1/2 din cantitatea de zahar treptat si batem pana la topire, inca vreo 2 minute. In alt castron punem galbenusurile impreuna cu cele 3 lg de apa si restul de zahar, 100 gr. Batem bine galbenusurile pana se fac spuma, vreo 4 min. Incorporam apoi galbenusurile la albusuri amestecand usor de jos in sus dar nu de prea multe ori ca sa nu scoatem aerul. Apoi cernem treptat din faina si la fel amestecam atat cat sa se omogenizeze, nu foarte mult. Punem untul topit, se poate omite dar e pacat, prajitura va iesi mai buna. Incorporam usor untul. Scoatem fructele din congelator dar nu le lasam sa se dezghete de tot inainte de a le pune in blat ci doar pana dispare acea albeata de pe ele. Nu e bine sa le punem nici congelate dar nici de tot, daca se dezgheata de tot se flescaiesc si nu-mi place. Punem jumatate din aluat intr-o tava tapetata, deasupra jumatate din fructe, restul de aluat si iar fructe. Dam 40-45 min la 180° la cuptorul electric, eu am lasat-o 40 min si a iesit foarte bine, crescuta si pufoasa si nu prea coapta. O lasati 40 min si o scoateti dar geamurile sa fie inchisa ca se lasa. In primele 35 min nu deschideti cuptorul. Facem testul cu scobitoarea in centru. Putem folosi coaja de citrice si coniac peste fructe. Respectati ingredientele si pasii. As putea incerca sa mai pun 50 gr fructe in plus, au fost suficiente dar as mai putea adauga. Foarte buna in prima zi, pastrati-o pe farfurie neacoperita, daca ramane puneti-o la frigider, a doua zi e buna dar nu se compara cu cea facuta in prima zi. Eu prefer sa nu-i pun zahar pudra deasupra. Daca doriti puteti amesteca fructele cu aluatul dar nu va mai iesi culoarea aia frumoasa galbena a aluatului.

Niciun comentariu: