Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 iunie 2019

Oua jumari








Cea mai buna reteta de oua jumari
Portii pentru 2 ps :

4 oua
1 lg de unt topit
Ulei de masline
Telemea veche

Spargem ouale intr-un bol, spargem galbenusurile si le batem foarte putin doar cat sa se omogenizeze. Adaugam untul topit si-l incorporam. Incalzim o tigaie mica neaderenta, punem ulei si-l intindem pe toata suprafata. Cand s-a incins punem ouale. Lasam doar cateva secunde, luam tigaia de pe foc si cu ajutorul unei spatule aducem ouale spre centrul tigaii. Procedam asa pana la gatirea lor. Daca este nevoie mai punem tigaia cateva secunde si amestecam. Evita sa ciopartesti ouale, ele trebuie sa ramana mai mult intregi.


Cele mai bune oua jumari

Importante sunt tigaia si spatula.

Spargem cate 2 oua /persoana intr-un bol. Adaugam telemea de oaie veche rasa fin, cu cat mai multa cu atat mai buna. Nu se pat ouale. Incalzim o tigaie de ceramica, punem putin ulei si-l incalzim. Punem ouale si le amestecam usor cu spatula de silicon. Ouale nu se amesteca des si mult, doar le intoarcem cate putin si nu le gatim mult pana se fac praf. Servim cu rosii taiate felii.

Niciun comentariu: