Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 octombrie 2020

Carne la capac









Numai asa gatesc carnea de cand am descoperit metoda asta geniala  carnea se face la abur, se rumeneste frumos deasupra si la interior ramane suculenta, am si reteta separata de pui la capac

Carnea se condimenteaza dupa plac iar ulei de masline punem la ce tip de carne dorim, ar fi recomandat sa punem ulei doar la cele mai slabe. Carnea poate fi bucata intreaga de curcan, manzat sau porc, pulpe, ciocanele sau chiar ceafa. Se pune carnea condimentata pe un capac intors peste o oala de vreo 5 l plina pe jumatate cu apa clocotita, eu folosesc o tava intinsa de pizza ca sa aiba loc si niste legume. Nu adaugam apa in tava sau ulei, este nevoie doar in oala care fierbe. In cratita de 5 l se pune 3/4 sau chiar 1/2  apa clocotita. Se aseaza capacul intors pe cratita si se pune carnea, punem ulei de masline si usturoi. Dam la cuptorul incalzit la 180° si lasam 1-3 ore in functie de carnea pe care o avem :

1) pulpe inferioare mari de pui se tin 1 ora la 150-180°, cele de la Auchan
2) pulpe superioare mici 1 ora 150-180°
3) pulpa mare de curcan 1 ora si 30 min 150-180°, pe fiecare parte 1 lgt curry, 1 lgt curcuma, 1 lgt vegeta, un praf de sare si piper si putin ulei de masline, frecam bine.
4) un piept intreg de pui 1 ora si 15 min
4) vita groasa de 3-4 degete 1 ora - 1 ora jumate la 150°, am lasat-o 1 ora jumate la 180° si s-a cam uscat si ars 

Aici pui la capac : https://wwwsimona-susu.blogspot.com/2020/08/pui-la-capac.html?m=1

Niciun comentariu: