Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Ciorba taraneasca de legume






















1 morcov potrivit
2 cepe uscate
1/2 legatura ceapa verde
1 dovlecel potrivit
2 cartofi
1 telina mica radacina si frunze
1 ardei gras verde
1 ardei capia rosu
1 albitura
1 mana de orez
½ kg rosii
2 cani corcoduse
1 legatura de leustean
1 legatura de patrunjel
2-3 oua
2 l apa
Cateva linguri de pasta concentrata de tomate
Sare sau vegeta
Boia
Tarhon
Sana sau iaurt pentru servit

Mod de preparare :

Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai mari. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar cartofii cubulete. Rosiile se dau prin razatoare sau se paseaza ca sa ramana doar sucul. Leusteanul, patrunjelul si cateva frunze de telina se toaca marunt. Am fiert corcodusele cu verdeata in putina apa cat sa le acopere pana s-a desprins pulpa de sambure. Am strecurat si am inlaturat samburii. Calim in putin ulei ceapa apoi adaugam albitura, telina si morcovul si la sfarsit ardeiul. Stingem cu apa fiarta si adaugam cartofii dupa ce au fiert legumele pe jumatate. Spre sfarsit se adauga si orezul. Cand au fiert legumele se adauga sucul de rosii, pasta de tomate si apoi acritura. Potrivim de sare si condimente, stingem focul si adaugam verdeata tocata. Cand s-a mai racorit putin batem ouale si le adaugam « zdrente » in ciorba amestecand in ea. Se serveste rece cu sana sau iaurt si verdeata proaspata. Puteti pune mai multe legume, mazare, fasole verde si chiar varza. Noua nu prea ne place mazarea si fasolea si de aceea n-am pus deloc.

Un comentariu:

maria mihalache spunea...

Ce-mi plac prezentarile astea ale tale la umbra trandafirului.Delicioasa ciorbita.
O dupa-amiaza placuta!