Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 martie 2011

Biscuitit fragezi cu finetti

























































































































































Cei mai indragiti biscotti facuti de mine, moi si deliciosi. Nu lasati foarte mult la cuptor doar atat cat sa nu ramana aluat pe scobitoare. Daca va plac mai crocanti atunci ii puteti lasa peste 10 minute.

Biscuiti fragezi cu finetti

Ingrediente:

250 gr faina
2 oua la temperatura camerei
175 gr unt
50 gr cacao de buna calitate
60 gr zahar
150 gr finetti
Esenta de rom 1 fiola
2 lingurite praf de copt
2 linguri de cognac
1 lingurita coaja rasa de portocale
Nuci
Ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se pune crema finetti (care a fost tinuta la temperatura camerei) si se mixeaza iarasi. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga treptat din ingredientele uscate la oua si se amesteca bine pana se formeaza un aluat moale si pufos. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 40 de minute. Se fac bilute sau se taie aluatul cu forme si se dau la cuptor pentru 8-10 minute si nu mai mult, atat cat sa treaca testul cu scobitoarea. Biscuititi trebuie sa fie moi si nu tari sau crocanti. Puteti sa-i umpleti cu finetti la mijloc, sa-i glazurati cu ciocolata sau sa-i lasati simpli. O parte i-am umplut la mijloc cu ciocolata si farami de nuca si pe altii i-am decorat.

Niciun comentariu: