Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 martie 2011

Cartofi copti cu branza


C


Cartofii gatiti in acest mod, adica copti, sunt cei mai sanatosi
Se poate manca si coaja daca s-a indepartat orice urma de pamant

Ingrediente:

Cartofi
Branza de oaie
Iaurt sau smantana
Marar sau patrunjel

Mod de preparare:

Se spala cartofii bine pana la inlaturarea pamantului, se pun pe o bucata hartie de aluminiu sau copt, se presara putina vegeta si daca doriti si condimente. Cartofii isi trag sare cat au nevoie si sunt mai gustosi. Ii puteti unge si cu putin ulei de masline astfel coaja devine mai crocanta. Eu i-am pus si fara absolut nimic, direct pe hartie si au fost la fel de buni, branza sarata este suficienta. Se strange folia sau hartia de copt care se leaga cu sfoara si se baga la cuptorul incalzit unde se tin la foc mic pentru aproximativ doua ore pentru cei potriviti. Daca aveti cuptor electric o ora la 200° este suficient. Cartofii trebuie sa fie mici sau medii astfel se vor face coace bine si uniform. Daca aveti totusi cartofi mai mari puteti infige cate un cui mare, curat, pentru ca este un bun conducator termic si se vor face mai bine si mai repede. Sunt gata atunci cand furculita va intra foarte usor in mijloc. Se taie in doua, se scoate miezul care se amesteca cu branza, iaurt si daca doriti unt si marar. Ca sa nu se raceasca se poate amesteca direct in coaja cartoful cu branza iaurt sau smantana. Eu ii tai in jumatate asa fierbinti, pun branza zdrobita, scobesc practic cu ajutorul furculitei si amestec in acelasi timp cu branza. Servim din coaja cartofului. Sunt grozavi fierbinti. Un piure minunat se face din cartofi copti.

Niciun comentariu: