Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 octombrie 2017

Rulouri cu ciuperci si vin cu garnitura de piureu de cartofi




O mancare nemaipomenita, sosul de vin este demential alaturi de piure, se poate face cu orice fel de carne

Rulouri :

Cateva felii cotlete sau ceafa
500 gr ciuperci
Marar
Vin alb sec
Sare si piper

Se bate putin carnea sa se intinda. Calim ciupercile tocate si lasam sa scada zeama dupa care punem marar tocat, sare si piper. Putem adauga si un ou sa le lege. Punem pe fiecare bucata de carne si rulam. Fixam cu sobitori si punem in tava. Adaugam vin si usturoi. Dam la cuptor pt 40 min. Punem mereu din sosul format peste carne sa nu se arda.

Garnitura, asa se face piureul de cartofi :

Cartofi albi vrueun kg
Lapte si unt un sfert pachet incalzite
Sare proaspat macinata
Piper alb

Punem apa la fiert. Cand a inceput apa sa fiarba adaugam cartofii curatati dar intregi nu taiati, de preferat de aceeasi marime ca sa fiarba la fel. Apa trebuie doar sa ii acopere putin, daca e prea multa mai luati din ea. Punem sare si piper. Topim untul in lapte. Cand au fiert cartofii ii trecem prin presa, nu se dau niciodata prin blender sau mixer. Trebuie sa lucram repede cat sunt calzi. Dupa ce i-am presat adaugam treptat lapte fierbinte si amestecam cu telul pana ajunge la consistenta dorita

Niciun comentariu: