Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 octombrie 2017

Rulouri cu ciuperci si vin cu garnitura de piureu de cartofi




O mancare nemaipomenita, sosul de vin este demential alaturi de piure, se poate face cu orice fel de carne

Rulouri :

Cateva felii cotlete sau ceafa
500 gr ciuperci
Marar
Vin alb sec
Sare si piper

Se bate putin carnea sa se intinda. Calim ciupercile tocate si lasam sa scada zeama dupa care punem marar tocat, sare si piper. Putem adauga si un ou sa le lege. Punem pe fiecare bucata de carne si rulam. Fixam cu sobitori si punem in tava. Adaugam vin si usturoi. Dam la cuptor pt 40 min. Punem mereu din sosul format peste carne sa nu se arda.

Garnitura, asa se face piureul de cartofi :

Eu fac piureul intotdeauna in urmatorul fel : tai cartofii cubulete mai mici si-i pun in apa cu sare care merge la fiert. Nu trebuie pusa multa apa, sa-i depaseasca cu vreo 2 degete. Dam focul mare si cand incepe sa fiarba micsoram flacara. Putem amesteca intre timp. Cand au fiert ii scurgem de apa, punem vegeta si unt. Ii pasam bine de tot cat sunt ft fierbinti si abea dupa ce i-am pasat incepem sa adaugam treptat cate putin din zeama in care au fiert cartofii sau lapte cald si pasam in continuare. Punem lichid pana ajunge la consistenta dorita, chiar daca este mai lichid cand se raceste se va mai intari. Dupa ce e gata piureul in batem putin la mixer, cu paletele nu blenderul. Putem sa-l facem doar cu unt si zeama in care au fiert sau unt si lapte.

Niciun comentariu: