Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 octombrie 2017

Stiuca la cuptor cu vin alb, lamaie si usturoi





































3 stiuci maricele
1 lamaie mica
1 cana si jumatate vin alb sec, vreo 400 ml
1 capatana de usturoi
Ulei de masline
1 ramurica cimbru
1 ramurica busuioc
2 lgt vegeta
Sare si piper mozaic proaspat macinate
1 lgt cimbru macinat fin
1/2 lgt busuioc

Curatam stiucile de solzi, urechi si le stergem cu servetele de partea neagra si de sange, nu se spala. Le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, busuioc si in burta punem vegeta si ramurele de cimbru si busuioc. Pisam usturoiul si-l amestecam cu ulei de masline, cateva linguri. Ungem pestele cu usturoi si lasam cel putin 40 de min sa-si traga atomele. Punem vinul peste stiuca si lamaile felii sub el sa nu se lipeasca. Dam 30-40 min la 200 ° timp in care punem vin din tava peste peste sa nu se arda. La fel de bine le putem face rondele, chiar se patrund mai bine.

Niciun comentariu: