Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 noiembrie 2017

Paste cu fructe de mare

De facut

Cantitati pt 2 ps :

Scoici cu carcasa 200 gr
Calamari 150 gr
Creveti 100 gr
Ceapa 1 buc
Usturoi
Patrunjel
Busuioc
Ulei de masline
Spaghete barilla 100 gr
Cateva rosii cherry taiate in doua 70 gr
Pasta concentrata de rosii 100 gr (sau 3 rosii)
Vin alb sec 1/2-1 cana 70 ml

Var I :

Tocam ceapa, usturoiul si patrunjelul. Le calim bine pe toate impreuna dupa care punem fr de mare si rosiile cherry. Punem sare si pipwr macinate si lasam 2-3 min. Dam foc la maxim si punem 70-80 ml vin sa se evapore. Cand nu mai miroase a vin inseamna ca s-a evaporat complet si punem sosul de rosii. Apoi busuiocul. Fierbem pastele : punem apa la fiert si cand clocoteste punem sare si apoi pastele. Lasam sa fiarba 5-7 min cat scrie pe cutie, sa iasa al dente, eventual le gustam. Scoatem midiile pe care le vom pune in farfurie. Scurgem pastele si le punem fierbinti in tigaia cu fr de mare. Le mai gatim 3-4 min in sos sa-si ia gustul. 100 gr paste se fierb in 1 l apa amestecat cu 1 lgt sare.

Var II :

Rosiile se pun in apa fiarta la oparit si apoi se decojesc si se toaca marunt. Calim usturoi dupa cate punem rosiile tocate, sare si busuioc proaspat. Lasam sa fiarba 10 min la foc mic. Daca rosiile nu sunt coapte mai putem adauga 1-2 lg pasta de rosii. Separat calim ceapa tocata, apoi punem iar usturoi, busuioc si patrunjel vreo cateva min. Adaugam fructele de mare si le calim bine cam 1 min. Compozitia se stinge cu vin la foc iute si lasam sa se evapore, urmeaza compozitia de rosii pregatita anterior si rosiile cherry. Macinam sare si piper. Lasam sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit punem pastele fierte separat si amestecam. Mai putem pune busuioc proaspat.

Reteta de Patrizia Paglieri

Niciun comentariu: