Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 noiembrie 2017

Dulceata din fructe de padure













Minunaaat, dulce acrisor

1 kg fructe de padure congelate
300-500 gr zahar tos
Zeama de la o jumatate de lamaie
50-100 ml suc scurs de la fructe
Oala si lingura de lemn folosite doar la gemuri

Eu am folosit fructe congelate vrac din Auchan, cele ambalate sunt mai bune dar rezultatul a fost acelasi. Fructele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare la temperatura camerei. Punem la fiert in oala sucul de la fructe cu zaharul si zeama de lamaie. Eu am pus 180 ml suc, 500 gr zahar si 2 cotoare de mere dar l-am fiert mai mult ca sa scada si sa se lege bine. A iesit cam dulce dar s-a legat ft bine. Zahar puneti in doua-trei transe, fierbeti si vedeti cand se leaga. Daca puneti mai putin suc e nevoie de mai putin zahar. Am adaugat niste cotoare de mere cu seminte si coaja de la mere, contin pectina si leaga mai bine dulceata. Dam focul tare si cand incepe sa fiarba micsoram. Punem o picatura pe o farfurie sa vedem daca se imprastie sau tragem o linie, daca se aduna dulceata mai trebuie lasata. Cand e legat suficient punem fructele si mai lasam la fiert. Spumam si amestecam usor sa nu le zdrobim. Cand e gata il punem in borcane incalzite si-l dam la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Putem folosi mai putin de 500 gr zahar daca se leaga sufiient. Punem capac si lasam la cald pana a doua zi. Merge la papanasi. Putem face cu orice fructe congelate, mure, capsuni, zmeura etc.

Niciun comentariu: