Grozava, usoara si gustoasa, daca n-o facem de post putem strecura una-doua copane de pui
2 cutii mari de ciuperci feliate 800 gr copex
2 legaturi marar, eu am avut congelat
3-4 felii telina taiata bastonase
Patrunjel si pastarnac taiate felii
1 ardei capia rosu si unu verde taiati cuburi mari
2-3 capatani de usturoi
Frunze si tulpina de telina verde
1 morcov mic ras fin
1 ceapa alba medie
1 ceapa rosie medie
2 rosii taiate cubulete
3 lg pline pasta concentrata de rosii
Ulei de masline
1 lgt boia dulce
1/2 lgt curry
1 vf lgt turmeric
Cimbru macinat
Sare, piper
Vegeta
Calim o parte din usturoi zdrobit si taiat felii, adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza la calit in ordinea urmatoare: ardeiul, o parte din frunzele de telina si radacinoasele impreuna cu morcovul. Dupa ce s-au calit bine punem ciupercile scurse. Adaugam apa cat sa le acopere si punem capac. Dupa 5 min urmeaza rosiile cubulete, o parte din marar, condimentele si pasta de rosii. Dam la cuptor sa scada si cand e gata punem restul de usturoi trecut prin presa, marar si frunze de telina. Scoatem oala de la cuptor si acoperim. Tocana o sa iasa aromata cu usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu