Oua fierte moi, tari sau cleioase. Dupa fierberea oualor se scot imediat pe o farfurie, nu se toarna apa rece peste ele ca sa se decojeasca usor.
oua de tara
Sare, piper
Paine toast
Oua fierte moi :
Umplem ibricul pe jumatate cu apa si punem sare. Cand incepe sa fiarba punem ouale spalate. Din acel moment ne uitam la ceas fix 3 minute. Le scoatem imediat dupa cele 3 min pe o farfurie, fara sa punem apa peste ele si lasam cateva minute. Decojim putin ouale deasupra, taiem un capacel mic si punem sare si piper. Servim ouale cat sunt calde cu paine prajita inmuiata. Daca doriti si mai moi lasati 2 min. Nu se pune apa rece peste ele ca sa se curete usor.
Oua cleioase :
Pentru cele cleioase tot asa le punem de la inceput in apa cu sare pe foc si din momentul cand incepe sa fiarba numaram 3 minute jumate fix dupa care le scoatem imediat fara sa la tinem in apa rece. Pentru oua cleioase vreo 3 min jumate din momentul cand incepe sa fiarba si intre 5 si 7 minute tari.
Oua tari :
Punem de la inceput ouale in apa cu sare si punem pe foc sa fiarba. Din momentul cand incepe sa fiarba lasam minim 5 minute dar e indicat chiar mai mult, peste 7 min dupa care le scoatem pe farfurie fara sa mai punem apa rece peste ele, astfel ajuta ca decojirea sa se faca mai usor, raman intregi si sunt si mai gustoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu