Nemaipomenitaaaaaa, chiar daca se rumeneste deasupra trebuie lasata cel putin 45 de minute ca sa nu ramana necoapta, nu renuntati la esenta de rom, coniac si stafide cat mai multe
1 kg branza de vaci
250 gr zahar, daca vreti mai dulce fol inca 100 gr dar este suficient de dulce
7 oua mari de tara
175 gr unt gras 80 % grasime
Stafide vreo 200-300 gr
1 lgt coaja de portocale
1 lgt coaja de lamaie
1 lgt coaja portocale confiata
5 lg faina, 80 gr
3 lg gris, 38 gr
2 lg lapte praf, 30 gr
Esenta vanilie
1 vf cutit praf vanilie
Vreo 40 ml esenta rom, 2 sticle
5 linguri de coniac
1 plic zahar vanilat
Un praf de sare
1 lgt praf de copt
Toate ingredientele se scot de la rece cu cateva ore inainte. Stafidele se amesteca cu romul si coniacul, se lasa o ora, timp in care amestecam mereu in ele. Branza se scurge si se paseaza cu blenderul vertical ca sa fie mai fina. Peste galbenusuri punem zaharul vanilat, sarea, coaja de citrice si mixam. Compozitia rezultata o punem peste branza impreuna cu zaharul si untul topit. Amestecam bine. Urmeaza faina, grisul si laptele praf. Apoi praful de copt si stafidele cu tot cu sirop. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza la branza in 2-3 etape. Punem compozitia intr o forma tapetata cu hart de copt (diametru 28 cm si inaltime 8 cm). O scuturam putin de masa. Dam la cuptorul incalzit pt vreo 45 min la 160 °, eu am lasat-o mai putin dar aveti grija sa nu ramana necoapta. Faceti testul cu scobitoatea. La fel de bine puteti sa faceti doua pascute mai mici, se coc si mai bine si puteti sa si impartiti pasca intreaga. Putem folosi foliexde aluminiu sa se se arda deasupra si eventual o tava cu apa dedesubt caci la abur se face mai bine.
Sursa La Lena
De incercat reteta pasca fara aluat savoruri urbane
Sursa La Lena
De incercat reteta pasca fara aluat savoruri urbane
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu