Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 martie 2018

Tagliatelle cu ragu de legume si sos rosu




Portii pentru 4 persoane :

150 gr tagliatele barilla
5 lg morcov macinat
5 lg telina, pastarnac si patrunjel macinate
1 ardei capia macinat
2 cepe rosii macinate
Oregano 1 lgt
Busuioc 1 lgt
Telemea sau parmezan
1 lgt curry
1 lgt boia
1 vf lgt curcuma
1 cutie rosii cuburi cirio
1-2 lg pasta de rosii cirio
4 rosii cherry intregi
1 pagar vin rosu sec
3 polonice zeama de la paste
Pasta de rosii cu gogosari 3 lg (reteta mea)
Usturoi 4-5 catei
Ciuperci 250 gr
Masline 2 maini

Deobicei fac un ragu din carne de vita dar cum am vrut ceva fara carne am adaptat reteta. Punem la fiert 1 litru jumate de apa cu sare. Adaugam pastele atunci cand fierbe apa, amestecam in ele si le fierbem al dente. Cand sunt gata le lasam in apa cat timp pregatim sosul. Macinam la robot separat : niste albitura, un morcov, capia, cepele si 1/2 din ciuperci. Restul ciupercilor le taiem felii. Calim separat ciupercile felii dupa care le punem si pe cele macinate si le lasam sa scada. Usturoiul se zdrobeste dupa care se taie felii. Calim usturoiul in ulei de masline, adaugam ceapa impreuna cu maslinele si apoi ardeiul. Adaugam rosiile cherry. Urmeaza morcovul si apoi albitura.  Punem ciupercile cu tot cu zeama scursa. Dupa ce s-au calit bine pune conserva de rosii impreuna cu passata de rosii. Lasam cateva minute si punem cele 3 polonice de zeama de la paste si lasam sa fiarba legumele. Cand s-a evaporat apa punem treptat si vinul. Pana se evapora vinul punem si restul ingred, mirodeniile, pasta de gogosari, oregano si busuioc. Potrivim de sare si cand au fiert legumele si e sosul gata punem pastele scurse. Amrstecam usor sa nu rupem pastele si le lasam sa se imprieteneasca. Servim cu branzeturi rase fin.

Niciun comentariu: