Coronita cu banane si ciocolata
Ingrediente:
2 banane coapte
2 oua
100 g iaurt gras
100 g unt
200 g faina
100 g zahar tos
100 g nuci
50 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata cu lapte
1 plic praf de copt
O mana de stafide
1 lingurita coaja de portocala
Esenta de rom
1 lingura de cognac
Mod de preparare :
Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati mici si se baga la congelator. Se adauga la compozitie faina amestecata cu praful de copt, stafidele hidratate si se pun trei sferturi din cantitatea de nuca si jumatate din cea de ciocolata. Dupa ce am omogenizat turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu putina faina. Presaram deasupra restul de nuci si ciocolata si dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Introduci o scobitoare si daca iese curata inseamna ca este gata.
Ingrediente:
2 banane coapte
2 oua
100 g iaurt gras
100 g unt
200 g faina
100 g zahar tos
100 g nuci
50 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata cu lapte
1 plic praf de copt
O mana de stafide
1 lingurita coaja de portocala
Esenta de rom
1 lingura de cognac
Mod de preparare :
Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati mici si se baga la congelator. Se adauga la compozitie faina amestecata cu praful de copt, stafidele hidratate si se pun trei sferturi din cantitatea de nuca si jumatate din cea de ciocolata. Dupa ce am omogenizat turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu putina faina. Presaram deasupra restul de nuci si ciocolata si dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Introduci o scobitoare si daca iese curata inseamna ca este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu