Placinta cu mere II, reteta de pe Lalena.ro, putem incerca aluatul de la reteta placinta cu branza si fructe de padure
Acest aluat este fraged, se topeste in gura, il folosesc la orice placinta sau tarta
200 gr unt rece
450 gr faina
150 gr zahar
2 galbenusuri reci
200 gr smanatana rece fermentata (20% grasime)
1 plic praf de copt
Coaja de la o portocala
Sucul rece de la o portocala mica
Umplutura
1 kg de mere
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
Acest aluat este fraged, se topeste in gura, il folosesc la orice placinta sau tarta
200 gr unt rece
450 gr faina
150 gr zahar
2 galbenusuri reci
200 gr smanatana rece fermentata (20% grasime)
1 plic praf de copt
Coaja de la o portocala
Sucul rece de la o portocala mica
Umplutura
1 kg de mere
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
Umplutura de dovleac :
2 kg dovleac
1 pahar de zahar1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Zdrobiti untul in faina cu ajutorul degetelor, apoi adaugati restul ingredientelor zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja si sucul de portocale. Framantati un aluat moale pe care il impartiti in doua bile. Nu va speriati daca aluatul este mai moale, se va intari la frigider. Aluatul se tine la rece cel putin o ora. Daca aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina pe masa de lucru in momentul cand o modelati. Merele curatate se dau prin razatoarea mare, se amesteca cu zaharul si scortisoara dupa care se calesc putin in unt si se lasa sa scada zeama. Se unge tava de la aragaz cu putina grasime si se tapeteaza cu faina. Se scoate primul aluat, se presara faina pe masa de lucru, se aseaza aluatul si se presara faina si peste el pentru a se lucra mai usor. Se intinde aluatul dupa care se infasoara pe facalet si se desface deasupra tavii. Se intinde usor cu mainile peste tot si se taie surplusul de aluat de pe margini. Se fac gauri in aluat cu furculita. Se aseaza umplutura racita. Se intinde a doua bila de aluat si se pune deasupra umpluturii. Se apasa aluatul de deasupra pe margini ca sa devina etans. Se fac iarasi gauri la aluat si se unge cu galbenus de ou. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Puteti congela o parte sa aveti si in zile negre...
Un comentariu:
Foarte mult place praji cu mere! Parfumata si duuuulce!
Trimiteți un comentariu