Trufe fine de ciocolata
niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine
sursa: http://www.joyofbaking.com/
230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa
1/2 cana frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei
2 linguri mari de cognac alexandrion
2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei
cacaoa, nuci sau cocos pt decor
Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi iar daca nu s-a topit de tot se mai poate baga la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde 20-30. Se pune cognacul si se amesteca bine crema. Se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi cand se fac bilute in maini si se dau prin cacaoa, cocos sau nuca. Se tin la frigider pana la servire. Din cantitati duble mi-au iesit aproximativ 30 de bucati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu