Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 aprilie 2015

Mancare de orez cu stevie, spanac, urzici, leurda sau untisor













Varianta I foarte buna dar parca mai bine merge cu bulion, curry si curcuma

portii pt 4-6 ps

3 gramezi de urzici (1 punga de 1 leu)
2 legaturi leurda 
2 legaturi stevie 
1/2 cescuta de orez
1 ceapa alba 
6-7 catei usturoi 
Patrunjel facultativ
Sare 
Piper 

Spalam pe rand verdeturile in vreo 3 ape luandu-le cu mana din apa pt a nu ramane nisip in ele. Oparim cateva minute urzicile in apa fiarta cu sare, le scoatem si oparim apoi celelalte verdeturi. Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Calim ceapa tocata si o parte din usturoiul zdrobit, adaugam sare, piper, orezul apoi verdeturile. Punem treptat apa de la fiertul verdeturilor pana fierbe orezul. Lasam sa scada dar poate ramane si putina zeama. Cand a fiert orezul inchidem focul, punem usturoi presat si patrunjel apoi acoperim. Folosesc orez sa fie mai spornic. Grozava si fara bulion. Daca vrem putem adauga bulion, mirodenii, boia, curry si curcuma sau sa facem mancaruca fara orez. Verdeturile raman verzi si fara sa le trecem prin apa cu gheata.

Varianta II foarte buna :

10 legaturi mici de stevie
1 ceapa rosie
cateva fire de ceapa verde
1 cescuta de orez
2 catei de usturoi
1 morcov
1 capia optional
ulei de masline
bulion
delikat
condimente: 1lgt curry, 1lgt boia dulce, turmeric si curcuma

Calim ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit adaugam morcovul ras fin si ardeiul cubulete. Dupa ce le-am calit bine adaugam orezul si condimentele. Punem 2-3 linguri de bulion si amestecam sa nu se prinda. Separat punem stevia spalata si taiata fasii in apa clocotita cu sare. Lasam sa dea cateva clocote, o strecuram. si o trecem prin apa rece cu gheta ca sa-si pastreze culoarea. Stingem orezul cu 3 cani de apa in care am oparit stevia si cand a fiert pe jumatatea adaugam stevia. Mancarica puteti s-o bagati la cuptor sa scada putin..La inceput amestecam in ea dupa care miscam cratita ca sa nu sfaramam orezul. Putem face o astfel de mancarica folosind si alte verzituri ca spanacul, urzicile, loboda si leurda in combinatie sau doar un singur fel. Deasemenea putem inlatura orezul si va iesi o tocanita delicioasa.

Niciun comentariu: