2 kg rosii de tara bine coapte o mancarica care se aseamana cu o zacusca de legume, minunata
2 cepe rosii
2 catei de usturoi
7 ardei copti
1 legatura patrunjel
1 legatura de marar
1 foaie de dafin
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
1/2 lgt curcuma
cimbru
busuioc
1 lgt praf de usturoi
1 lg zahar
1 lg zahar
Rosiile se toaca marunt, srdeii copti ii curatam de seminte si-i taiem bucatele potrivite, ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Calim usturoiul in ulei de masline, adaugam ceapa si dupa cateva minute urmeaza rosiile si ardeii cu tot cu zeama scursa. Lasam sa fierba si cand a mai scazut adaugam condimente, zaharul si o parte din verdeata. Servim cu verdeata si mamaliguta. Daca doriti puteti oparii rosiile dupa care sa le indepartati coaja.
Reteta proprie
Reteta proprie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu