delicioase, portii pentru 4 persoane
200 gr paste, 1-2 ardei iuti, 4 catei de usturoi, cateva lg ulei de masline, 1 lgt zahar, 1 lgt curry, 1 lgt boia dulce, 500 gr rosii cutie, sare, piper, busuioc, parmezan 2-3 lg, oregano, branza rasa 2-3 lg, condimente plic : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel
Punem 2 l de apa la fiert si cand da in clocot punem 1 lgt sare, 1 lg condimente la plic, punem pastele si amestecam. Intre timp calim usturoiul zdrobit cu lama cutitului, punem ardeiul taiat felii si la sfarsit rosiile blenduite. Eu am curatat ardeii de seminte si fibra ca sa fie mai putin iute. Punem 1 lg mirodenii din plic, 1 lgt curry si 1 lgt boia. Adaugam 10-12 lg de la apa in care au fiert pastele si lasam putin sa scada sosul si sa se ingroase. Punem bucuioc proaspat si oregano. Punem pastele fierte al dente si le mai calim in sos maxim 2 minute. Stingem focul, punem branza si amestecam sa se topeasca. Servim pastele cu busuioc proaspat si parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu