200 gr penne sau fussilli
1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr
500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 capatana de usturoi
1 ardei capia
Cateva masline dacă aveți prin frigider
1/2 morcov ras fin
2 maini de branza rasa fin
4 maini de cascaval ras mare
2 lg pline de smantana sau iaurt gras
2 oua mari
Patrunjel, oregano, busuioc
1 lgt boia dulce
1 lgt curry
1/2 lgt curcuma
Piper proaspăt măcinat
Sare
1/3 lgt Ienibahar macinat
Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Aceste paste Ciao pasta mi-au placut foarte mult, sunt luate de la Kaufland si cred ca sunt de la Pambak. Calim carnea si legumele pe rand în ordinea următoare : usturoiul zdrobit, ceapa tocata, kaizerul cuburi, maslinele, morcovul ras și ardeiul taiat julliene. Punem rosiile, 1/2 cana de apa de la fiertul pastelor, o parte din verdeata, 1 lgt condimente uscate formate din : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel și restul de boia, curry și curcuma. Adaugam in transe pastele scurse și le calim 2 min impreuna cu sosul. Asezam într-un vas 1/2 din paste, verdeata, 1 lgt condimente, o mana de branza si doua de cascaval. Punem restul de paste, verdeata, condimente și branza. Batem ouale cu smantana si le punem peste. Dam la cuptor vreo 10 min la 180 de grade doar cat sa se rumenească deasupra nu sa se usuce de tot sa ramana fara sos. Sunt ft bune și în prima faza fără sa le mai dam la cuptor. Se mai poate face în fel urmator, nu mai amestecati pastele cu sosul ci se pune un rand de paste, unul de sos, verdeata, branza si ouale batute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu