Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 decembrie 2017

Crap la cuptor cu sos de rosii




















O reteta grozava, mie imi place mult sosul rezultat asa ca deobicei pun mai mult

6 rondele crap, aproximativ 2 kg
300 ml suc de rosii la cutie
200 ml vin alb sec
5 catei mari de usturoi
1 ceapa mica
1 ramurica cimbru
3 foi de dafin
Sare, piper, vegeta
3 lg ulei de masline
1 legat patrunjel verde
Zeama de la o lamaie

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii. Turnam peste peste si dam la cuptorul incalzit. La inceput lasam la 200 ° si cand incepe sa fiarba micsoram la 180 °. Punem mereu cu lingura din sosu de rosii peste peste sa nu se arda. Sosul trebuie sa fie cam pana la jumatatea pestelui. Eu am facut mai mult sos pt ca scade si raman fara mai ales daca e tava intinsa. Am folosit 375 ml vin si 500 ml suc de rosii. Se tine vreo 40-50 min. Servim neaparat cu mamaliga si patrunjel verde.

Niciun comentariu: