Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 martie 2018

Pilaf de orez cu legume gratinat la cuptor




1 cana de orez pentru pilaf
300-500 gr ciuperci
1 ceapa mare alba
1 ardei capia rosu
1 morcov mediu
Patrunjel, pastarnac, telina
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 lgt vegeta
4-5 masuri de supa

Orezul se spala in 3 ape si-l punem la inmuiat in ultima apa. Ciupercile se taie felii, ceapa si ardeiul cubulete mici iar radacinoasele se dau prin razatoarea mare. Calim usturoiul, ceapa, ardeiul si radacinoasele. Dupa ce s-au inmuiat bine punem la calit si orezul bine scurs. Urmeaza ciupercile si 1/2 din verdeata. Punem vegeta si supa de legume incalzita. Daca doriti sa iasa mai apos folositi 5 masuri de apa. Amestecam bine si punem totul intr-o tava care merge la cuptor. Dam la temperatura mai mare si in 10 min e gata. Amestecam de vreo doua ori in timp ce fierbe. Punem restul de patrunjel inchidem focul cand a fiert orezul. Daca nu vreti sa mai scada scoateti tava din cuptor. Merge foarte bine gatit si pe aragaz si putem folosi zeama de carne.

Niciun comentariu: