Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 noiembrie 2018

Ceafa taiata felii, condimentata si data la cuptor










































Condimentam bucatile pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, boia, curry, dam cu putin ulei de masline si masam. Lasam 30 de minute dupa care le punem intr-o tava incapatoare neaparat sa fie una langa alta nu deasupra. Punem usturoi, o ramurica de cimbru si apa nu foarte multa, atat cat sa le depaseasca cu 1-2 degete. Dam la cuptorul incalzit pana scade bine dar nu de tot, sa se rumeneasca usor deasupra si sa ramana putin sos. Servim cu piure si salata de ardei copti. Eu fac piureul intotdeauna in urmatorul fel : tai cartofii cubulete mai mici si-i pun in apa cu sare care merge la fiert. Nu trebuie pusa multa apa, sa-i depaseasca cu vreo 2 degete. Dam focul mare si cand incepe sa fiarba micsoram flacara. Putem amesteca intre timp. Cand au fiert ii scurgem de apa, punem vegeta si unt. Ii pasam bine de tot cat sunt ft fierbinti si abea dupa ce i-am pasat incepem sa adaugam treptat cate putin din zeama in care au fiert cartofii sau lapte cald si pasam in continuare. Punem lichid pana ajunge la consistenta dorita, chiar daca este mai lichid cand se raceste se va mai intari. Dupa ce e gata piureul in batem putin la mixer, cu paletele nu blenderul. Putem sa-l facem doar cu unt si zeama in care au fiert sau unt si lapte.

Niciun comentariu: