Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 septembrie 2010

Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi














































































































As manca la orice ora, carasul este pestele meu preferat, dulceag si bun, doar ca are oase cam multe si mici

Ingrediente:

Caras sau alt peste
Malai sau faina
Usturoi
Ulei pentru prajit
1 galbenus
faina
Condimente : cimbru, piper, boia, vegeta, oregano etc

Mod de preparare:

Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Il crestez de doua ori pe fiecare parte daca pestele este foarte mare dar nu este obligatoriu. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de masline. Se introduce la frigider pana a doua zi cand il preparam. Daca pregatiti pestele in aceeasi zi lasati-l cel putin 1/2 ora cu sare sa-si traga cat are nevoie. Se face un mujdei din usturoi : se freaca usturoiul pisat la mojar cu putina vegeta si galbenus. Adaugam treptat cate putin ulei de masline si frecam energic. Se pune apa cu sare intr-un ciaun si se pune malaiul in ploaie cand clocoteste apa. 1 masura de malai si 4 masuri de apa. Se amesteca tot timpul in ea. Daca nu este fiarta si ii mai trebuie apa adaugati doar apa calda. Dam pestele prin putina faina si il scuturam de surplus. Se prajeste intreg in ulei bine incins astfel se va face uniform si carnea nu se va arde. Se tine cateva minute pe o parte, vreo 5, pana prinde aceea crusta dupa care se intoarce pe cealalta. Punem pe servetele sa se scurga. Se poate da si prin faina amestecata cu malai sau doar prin malai.

Niciun comentariu: