Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 septembrie 2010

Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi












































































































































As manca la orice ora

Ingrediente:

Caras sau alt peste
Malai sau faina
Usturoi
Ulei pentru prajit
1 galbenus
faina
Condimente : cimbru, piper, boia, vegeta, oregano etc

Mod de preparare:

Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile si il crestez de doua trei ori pe fiecare parte daca pestele este mai maricel. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de masline. Se introduce la frigider pana a doua zi cand il preparam. Se face un mujdei din usturoi : se freaca usturoiul pisat la mojar cu putina vegeta si galbenus. Adaugam treptat cate putin ulei de masline si frecam energic. Se pune apa cu sare intr-un ciaun si se pune malaiul in ploaie cand clocoteste apa. 1 masura de malai si 4 masuri de apa. Se amesteca tot timpul in ea. Daca nu este fiarta si ii mai trebuie apa adaugati doar apa calda. Dam pestele prin putina faina si il scuturam de surplus. Se prajeste intreg in ulei bine incins astfel se va face uniform si carnea nu se va arde. Se tine cateva minute pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta. .

Niciun comentariu: