Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 septembrie 2010

Chiftele prajite





























Ingrediente:
500 g carne tocata porc (sau amestec)
2 cepe mari
Cativa catei de usturoi
1 cartof potrivit
1 morcov
1legatura patrunjel
1 ou mare
Vegeta
Cimbru uscat
piper
Alte mirodenii
boia dulce
1 felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa, eu nu folosesc

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea, oul, painea, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful maruntite la robot si usturoiul pisat marunt. Cine doreste poate cali ceapa si usturoiul dar e mai putin sanatos si ies la fel de gustoase . Se potriveste de condimente si sare. Din aceste cantitati ies aproximativ 15 chiftele. Eu cumpar deobicei carne proaspata pe care o toc pe loc. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute mai mari sau bilute. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se aseaza pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc atat calde alaturi de un piure de cartofi sau reci cu mustar si paine. Cele mai bune chiftele ies doar cu carne de porc.

Ingrediente pentru 1 kg carne :

4 cepe potrivite, 2 oua, 1/2 legatura marar, 1/2 legatura patrunjel, 4 catei mari usturoi, 1 morcov mic, 1 cartof mare, 2 lgt vegeta, 1 lgt cimbru, piper proaspăt măcinat, 1 vf lgt curcuma, 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1 lg pasta concentrata de tomate. De data asta am băgat toate legumele la robot, mi-au iesit vreo 30 chiftele și au fost chiar mai bune cu legumele macinate la robot.

Niciun comentariu: