Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 septembrie 2010

Ciorba de vitel








































Ingrediente:

Oase de vita cu carne
Putina afumatura daca aveti
Cateva fire de ceapa verde cu tot cu codite
1 ceapa alba
1 ardei capia
1 ardei gras verde
Cateva tomate
1 morcov
1 telina mica cu tot cu frunze
1 albitura
1 dovlecel
1 cartof
1 legatura sau chiar doua de leustean proaspat
1 legatura de patrunjel verde
Bors sau acritura (eu am pus zeama de corcoduse)
Pasta concentrata de tomate

Mod de preparare :
Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta. Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si cartoful se taie in bucati mai mici iar celelalte legume se toaca marunt. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul si la sfarsit ardeiul.Se adauga mai intai radacinoasele si cartoful care fierb mai greu si dupa cateva minute de la fierbere punem celelalte legume. Punem coditele de ceapa si o parte din verdeata tocata si spre sfarsit cand au fiert toate adaugam sucul de rosii. Acrim cu borsul dat in clocot cu putina ceapa si cimbru sau cu zeama de la corcoduse fierte. Mie imi plac corcodusele, au multa vitamina c si o folosesc si iarna de la congelator. Desfacem cateva linguri de bulion in zeama de ciorba si o adaugam in oala. Stingem focul, punem restul de verdeata si acoperim cu capac. Se serveste cu verdeata proaspata si smantana.

Pofta buna !

Niciun comentariu: