Click pe poza pentru marire

Loading...

marți, 25 septembrie 2012

Pandispan cu capsuni/visine


























 Un pandispan pufos si foarte gustos, sursa bucatar maniac

7 oua
7 lg zahar
7 lg faina cernuta o data
3 plicuri zahar vanilat
1 lgt rasa praf de copt
Zeama de lamaie
2-3 lg ulei floarea soarelui
Coaja portocale si lamaie cate o lingurita
1 vf cutit de sare
Fructe proaspete sau congelate 500 gr
esenta de rom si vanilie dupa gust

Albusurile la temperatura camerei se separa de galbenusuri cu ajutorul palmei . Zaharul, galbenusurile, sarea, coaja de citrice, doua plicuri zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si cele 3 lg de ulei se mixeaza la viteza maxima pana se obt o crema. Daca doriti puteti amesteca faina cu praful de copt fara sa-l stingeti, ambele variante sunt corecte. Albusurile se bat cu zeama de lamaie pentru a creste in volum, niciodata nu se bat cu sare. Crema de galbenusuri se incorporeaza in albusuri treptat amestecand de jos in sus. Se adauga apoi faina cate o lingura . Se pune compozitia in tava tapetata si se distribuie in mod egal cu lingura. Presari peste fructe faina ca sa nu se lase si apoi se pun deasupra aluatului pe toata suprafata prajiturii. Presari peste ele celalalt zahar vanilat. Dai la cuptorul incalzit la foc mic aproximativ 25 min. Faci testul cu scobitoarea si cand e gata inchizi focul. Se pudreaza cu zahar pudra. Merge foarte bine si cu mere taiate cuburi peste care presari scortisoara si zahar vanilat  sau orice fructe chiar si congelate. Am facut acest pandispan si cu capsuni. Pentru varianta cu fructe congelate nu este nevoie sa le decongelati, se pun direct congelate in aluat.

A doua varianta de PANDISPAN CU VISINE, cea mai buna reteta

1 cana de zahar, 4 oua mari, 4 lg ulei, 1 cana faina, 5 lg apa, 1/2 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, zeama de lamaie, razatura de portocale si lamaie, esenta de rom si vanilie, 300-350 gr visine fara samburi. Am procedat la fel ca mai sus, am asezat 1/2 din aluat, visinele putin tavalite prin faina si apoi restul de aluat deasupra si nivelam sa acoperim toate visinele. Se pot pune visinele direct deasupra aluatului dar s-ar putea  sa nu creasca suficient sa le acopere. Se da la foc mic timp de 30-40 minute maxim. Nu se deschide cuptorul 30 de minute si cand s-a rumenit deasupra facem testul cu scobitoarea. Daca e gata o scoatem in bucatarie fara sa stea in curent ca sa nu se lase prajitura. Cand s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar pudra. Eu am facut-o in tava de la cuptor si a iesit potrivita, nu foarte inalta.


Niciun comentariu: