Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 septembrie 2012

Gem asortat












A iesit o nebunie

Gem asortat

2 kg si ½ fructe (600 gr caise, 400 gr mere acre, 1.200 gr piersici, 300 gr prune)
800 gr zahar (330 gr/kg de fructe)
Zeama de la 1 lamaie
Vanilie
Cuisoare 2 buc
Ghimbir confiat, praf sau proaspat, 2 bucatele
Un praf de scortisoara
Un praf de cardamon

cativa stropi de cognac

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun conservant. Mie imi plac gemurile mai acrisoare si in afara de lamaie oricum nu folosesc nimic altceva la conserve.  Se tine pe foc pana se ajunge la consistent dorita, mai legat sau nu. Cuisoarele se scot la final. Se pune in borcane sterilizate si uscate. Se tin la cald pana a doua zi.
RETETA PROPRIE

Niciun comentariu: