Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 septembrie 2012

Pilaf



Grozava

1 cescuta de orez
4 cani de supa curcan
1 catel mare usturoi
ulei de masline
1 ceapa alba mare
1 ceapa rosie mare
1/2 capia rosu
1 morcov
1/2 albitura
condimente curry, boia, piper alb
1 lg vegeta
patrunjel

Supa de curcan:

Intr-o oala mai mica am pus apa , o aripa mare de curcan, o lgt boia, o lgt curry, piper. Se caleste in uleiul incalzit cepele tocate foarte fin, se aduga morcovul ras fin dupa care orezul. Urmeaza ardeiul si apoi albitura tocate marunt. Se stinge cu supa fierbinte strecurata (3 masuri la o cana de orez) se amesteca usor si se da la cuptor la foc foarte mic. Dupa ceva vreme se adauga vegeta si se amesteca. Se trage din cand in cand tigaia sa nu se prinda orezul dar fara a amesteca in el. La sfarsit adaugam patrunjel proaspat tocat. Orezul se mai umfla dupa ce inchidem focul dar daca ramanem fara zeama si orezul nu s-a fiert mai putem adauga supa calda.

RETETA PROPRIE

Niciun comentariu: