Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 septembrie 2012

Ciorba de fasole verde


















Varianta cu fasole conservata

Ciorba de fasole verde

1 borcan mare de fasole verde conservata sau ½ kg proaspata
1 ceapa mare
1 ardei capia
2 morcovi
1 pastarnac

1 legatura marar
1 patrunjel
1 telina mica
1 dovlecel optional
½ kg rosii
Pasta de tomate
Bors
Verdeata (leustean, marar, patrunjel0
1 lingurita boia dulce
1 lingurita curry
Vegeta

Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul ras fin dupa care urmeaza radacinoasele rase prin razatoarea mare sau cubulete dupa preferinta. Se adauga apa fiarta si dovleceii taiati cubulete. Dupa ce au fiert legumele se adauga pulpa de rosii, fasolea care este aparoape fiarta si verdeturile. Se potriveste de condimente, se adauga verdeata tocata si se acopera. Se serveste atat rece cat si calda cu smantana sau iaurt acru.

Varianta cu fasole verde cruda

500 gr fasole, cateva rosii, 1 morcov, albitura, capia rosu si verde, p ceapa, vegeta, leustean, patrunjel, marar, frunze de telina,mirodenii

Se pune fasolea sa fiarba de la inceput impreuna cu radacinoasele tocate. Faolea verde si mazarea se fierb in apa clocotita cu putina sare, zahar si bicarbonat pentru a-si pastra culoarea si a fierbe mai repede. Dupa ce au fiert pe jumate se adauga si restul legumelor impreuna cu putina verdeata. Cand au fiert legumele punem rosiile taiate, mirodenii si pasta de bulion. Mai lasam putin sa fierba si rosiile dupa care punem restul de verdeata si punem capac. Este foarte buna rece si recomandata pentru dieta. La varianta de post nu mai folosim lactate.




Niciun comentariu: