Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 martie 2016

Buiurdi
















Buiurdi este o reteta traditionala greceasca, un aperitiv cald pe care il puteti servi in Salonic

Ingrediente pentru 6 portii :

500 gr branza feta
1 ardei capia rosu
1 ardei gras verde
3 ardei iuti fara seminte
5 rosii mari bine coapte
ulei de masline
oregano
putina boia dulce
piper proaspat rasnit
patrunjel verde optional

Toate se taie dupa preferinta, ardeiul gras julien sau bucati mai mari, rosiile cubulete sau felii subtiri, branza cubulete, ardeiul iute taiat felii oblice si curatat de seminte. In vase termorezistente individuale se aseaza in straturi,  un rand de branza, rosii, patrunjel tocat, ardeiul gras, paprika, sucul ramas de la rosii se pune si el peste, oregano uscat sau proaspat, ardei iute, piper si ulei de masline. Deasupra se pune branza gouda sau cascaval ras. Nu va zgarciti la ulei de masline si daca doriti sa nu se usuce prea tare ardeiul mai puneti un rand de rosii deasupra. Se acopera cu folie de aluminiu si se strang bine la gura. Se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade vreo 30 de minute dupa care se inlatura folia si se mai lasa inca pe atat pentru crusta. Se poate servi atat cald cat si rece. 

Niciun comentariu: